fbpx
fejlec logo magyar    english   
Telefon: +36 96 578 280  ● Fax: +36 96 578 288 ● e-mail: facebookyoutubeinstagram

A tavaszi kalászosok jobban ki vannak téve az időjárási viszontagságoknak, ezért a termésbiztonságuk is kisebb, mint az őszieké. Mit tehet a gazda, hogy tavasszal is növelje a termésbiztonságot?

Egy jó fajtaválasztás, egy megfelelő időben, és vetőágyba történő vetés, a javasolt vetésnorma betartása, mind-mind hozzájárulhat a jó terméshez.
Ezek közül a fajtaválasztásban nyújt segítséget a Lajtamag a gazdák számára.

  • A Lajtamag kettő, kiváló tavaszi sörárpát kínál a gazdáknak. Ezek a Bojos, illetve a Salome. Mindkét fajtánál a kedvező agronómiai tulajdonságok kombinálódnak a kiváló söripari és malátázási tulajdonságokkal. Ezekhez nagyon jó gomba és egyéb betegségellenállóság párosul. Ezen listázott sörárpák esetében fontos kiemelni a rendkívül jó osztályozottságot is.

  • Az elmúlt években egyre több gazda termeszt zabot. Régen a zab a gazdaságokban a „rossz” területekre került, így a termesztése is nehéz, és sokszor gazdaságtalan volt. Ma már rendelkezünk olyan, intenzíven termeszthető zabfajtákkal, amelyek termesztése jövedelmező. Egyre többen termesztik a kitűnő étrendi hatása miatt. Ehhez kiváló fajtaválasztás a Lajtamag portfóliójából a Poseidon.

  • Aki pedig tavasszal is a búza mellett döntene és aki őszi búzához hasonló termésátlagot és minőséget szeretne tavaszi búzával elérni, annak jó választás lesz a közeljövőben a cégünk két tavaszi búza fajtája, a Granny és a Liskamm.

 

Fajtáinkról többet a lajtamag.hu oldalon olvashatnak. Keressék területi képviselőinket a honlapon található elérhetőségeken!

wheat 865098 1920

 

 

barley 872000 1920

 

arlista

zoldtragya

szoja

Ügyfélportál

Partnereink

hedervari lovasklub

agroinform


logo szurke © 2019 LAJTAMAG Mezőgazdasági Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ÁSZF  
Cím: 9246 Mosonudvar, Bereki u.1.  
Telefon: +36 96 578 280  ● Fax: +36 96 578 288 ● e-mail: Impresszum  
facebookyoutubeinstagram Jogi nyilatkozat  
Oldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.